Wie zijn wij?

Ontmoet de professionals achter en bij het Projectbureau

Oprichtster Petra Fehring

Projectbureau Virtueel Professionals is opgericht door Petra Fehring. Tevens oprichtster van de Academie voor Virtueel Professionals in 2013. Het allereerste opleidingsinstituut in Nederland en België om mensen in ondersteunende beroepen op te leiden tot zelfstandig Virtueel Assistent of Professional.

Uit onderzoek in de markt bleek dat veel klein MKB bedrijven toen al behoefte hadden aan professionele support op diverse vlakken. Online marketing en online techniek stond in Nederland nog in de kinderschoenen. De Virtuele Assistent bestond hier nog niet, laat staan de Virtueel Professional. Ondernemers in Amerika – waar Petra zelf opgeleid is – werkten wel met alle online mogelijkheden.

Door het ontstaan van de Academie grepen veel support professionals de kans om een nieuwe carrière te starten met beide handen aan. Met succes! Velen hebben sinds jaar en dag een succesvol bedrijf en kiezen voor een niche, een vakgebied en een expertise passend bij haar of zijn werkervaring. Daarnaast heeft menig Virtueel Professional zich nader gespecialiseerd passend bij de wensen van ondernemers vandaag de dag.

Wie zijn wij van Projectbureau VP

Jouw succes betekent ons succes!

Het Projectbureau VP heeft als doel Virtueel Professionals en ondernemers bijeen te brengen. Waar in de beginjaren van de Academie voor Virtueel Professionals slechts enkele VA en VP’s beschikbaar waren, schieten de zelfstandig Virtuele Assistent bedrijven nu als paddenstoelen uit de grond. Dat is positief omdat er veel vraag in de markt is.

Er is echter ook een kanttekening:

 • Hoe weet je als ondernemer wie haar/zijn werk professioneel oppakt?
 • Hoe weet je of je de juiste persoon selecteert?
 • Wie zegt dat de VA die reageert op jouw oproep op social media datgene kan bieden wat jij zoekt?
 • Hoe weet je wat jouw bedrijf nodig heeft, zodat je de juiste vraag stelt voor het juiste support

Via het Projectbureau faciliteren wij een database met Virtueel Professionals met diverse expertises. Onze vragenlijst helpt je om de juiste wens te definiëren. En daardoor reageren alleen die mensen op jouw aanvraag die écht bij de opdracht passen.

Expertises van de Virtueel Professionals

Virtueel Professionals hebben jarenlange werkervaring in loondienst. Vanuit deze kennis zijn ze als zelfstandig ondernemer gestart en hebben ze nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan rondom online ondernemerschap, online techniek, werkprocessen en marketing.

Zij kunnen vanuit hun expertise adviseren, uitvoeren en de opdracht managen en doen niets liever dan jou helpen met een optimaliseringsslag. Waar nodig schakelen ze een collega in om jouw vraagstelling op te lossen. Onze kracht zit in de diversiteit aan expertises, naast het feit dat het netwerk zodanig functioneert dat ze elkaar als collega’s zien en benaderen. Ze kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De lijntjes zijn kort: daardoor staan ze samen sterk!

De VP’s hebben zich gespecialiseerd in een of meerdere onderdelen van SOM7®

 1. Dagelijks Management
 2. Financiën
 3. (Online) Marketing
 4. Statistieken
 5. Communicatie
 6. Sales
 7. Organisatorische zaken mbt product/dienst leveren

De SOM7 methode is de basis waarmee we jou helpen inzichtelijk te krijgen waar jouw vraagstuk exact ligt en wat jij nodig hebt om een volgende stap te zetten.

Op zoek naar de juiste
Virtueel Professional?